Czy jest możliwość wyczyszczenia kodu zapisanego w radiu z nowego Opla (Astra J, Insignia, Meriva B) typu CD300, CD400, CD500 lub DVD800?
Radia te ponoć mają zapisane jakieś informacje (nr VIN pojazdu?) i ich ponowna instalacja w innym aucie nie jest możliwa.
CD300 CD400 CD500 Opel - reset kodu
Moderator: Administrator
kolego czy udało Ci się coś z Ta merivą b? astrąj? chodzi o radio cd300 , mam w merivie b uszkodzone radio, coś tam musiało się zepsuć w czasie stłuczki. Kupiłem na allegro drugie takie CD300 ale niestety pokazuje żę zostało źle wylogowane w czasie wyciagania z oryginalengo auta. Szukam kogoś kto albo naprawi moje oryginalne zepsute albo uaktywni te nieoryginalne. Proszę o info czy w ogóle to możłiwe, bo mam możłiwość zwrotu zakupionnego radia, ewentualnie jeśłi ktoś ma na sprzedaż takie radio w rozsądnej cenie. tel 512046520
- DEKSTER
- Administrator
- Kontakt:
TYLKO poprzez OPEL TECH2 w zakładce ZAPROGRAMUJ ECU... zostaniemy poproszeni o wpisanie wielu rzeczy jakie są w naszym aucie (np: indeks audio, rodzaj klimatyzacji itp.) Proszę z autem podjechać do kogoś takiego, a na pewno pomoże... tak myślę.rycho70 pisze:kolego czy udało Ci się coś z Ta merivą b? astrąj? chodzi o radio cd300 , mam w merivie b uszkodzone radio, coś tam musiało się zepsuć w czasie stłuczki. Kupiłem na allegro drugie takie CD300 ale niestety pokazuje żę zostało źle wylogowane w czasie wyciagania z oryginalengo auta. Szukam kogoś kto albo naprawi moje oryginalne zepsute albo uaktywni te nieoryginalne. Proszę o info czy w ogóle to możłiwe, bo mam możłiwość zwrotu zakupionnego radia, ewentualnie jeśłi ktoś ma na sprzedaż takie radio w rozsądnej cenie. tel 512046520
Jest taka możliwość -tzn. żeby instalacja w innym aucie była możliwa. Oczywiście nie na odległość.yerry pisze:Czy jest możliwość wyczyszczenia kodu zapisanego w radiu z nowego Opla (Astra J, Insignia, Meriva B) typu CD300, CD400, CD500 lub DVD800?
Radia te ponoć mają zapisane jakieś informacje (nr VIN pojazdu?) i ich ponowna instalacja w innym aucie nie jest możliwa.
źle wylogowane/niewylogowane radio można wylogować na 3 sposoby:
1) bez ingerencji w elektronikę radia - ale trzeba znać jego kod, wylogowanie techem2
2) ingerencja w elektronikę - odczyt kodu , a potem pkt.1
3) ingerencja w elektronikę - wylogowanie radia
Odczyt kodów z pamięci EEPROM - Seat, Skoda, Audi, VW, Opel i inne.