Witam.
Mam problem z radiem 6000CD (FDV200)
serial V310500 - kod 8017
Nie mam możliwości wpisania kodu
Na wyświetlaczu wyświetla LOCKED -:--
Nie reaguje na przytrzymanie klawisza 6 przy włączaniu.
Radio jakiś czas było w warsztacie z odpiętym aku. Nie wiem czy mechanik coś kombinował
i wprowadzał jakieś przypadkowe kody aby je uruchomić. Kod był zapisany na radiu, a ja nigdy dotąd nie musiałem go wprowadzać.
Jakieś rady?
radio 6000CD - LOCKED
Moderator: Administrator
- DEKSTER
- Administrator
- Kontakt:
Witammaxyl pisze:Witam.
Mam problem z radiem 6000CD (FDV200)
serial V310500 - kod 8017
Nie mam możliwości wpisania kodu
Na wyświetlaczu wyświetla LOCKED -:--
Nie reaguje na przytrzymanie klawisza 6 przy włączaniu.
Radio jakiś czas było w warsztacie z odpiętym aku. Nie wiem czy mechanik coś kombinował
i wprowadzał jakieś przypadkowe kody aby je uruchomić. Kod był zapisany na radiu, a ja nigdy dotąd nie musiałem go wprowadzać.
Jakieś rady?

W takim razie udaj się do elektronika z radiem.
Witam.
Czy w tym radiu jedyną metodą na odblokowanie możliwości wpisania kodu po błędnym kodzie jest trzymanie wciśniętego klawisza "6" (zakładając że nie zostały wykorzystane wszystkie próby)?
Ciągłe wyświetlanie "LOCKED" oznacza brak dalszych prób, czy też wskazuje na usterkę z powodu np. jakiegoś przepięcia przy podłączaniu akumulatora?
Dociekam tak bo znalazłem taki temat http://koddoradia.pl/viewtopic.php?t=2208
ale odpowiedź poszła na priv.
Czy w tym radiu jedyną metodą na odblokowanie możliwości wpisania kodu po błędnym kodzie jest trzymanie wciśniętego klawisza "6" (zakładając że nie zostały wykorzystane wszystkie próby)?
Ciągłe wyświetlanie "LOCKED" oznacza brak dalszych prób, czy też wskazuje na usterkę z powodu np. jakiegoś przepięcia przy podłączaniu akumulatora?
- DEKSTER
- Administrator
- Kontakt:
Masz na PW.maxyl pisze:Witam.
No niestety, użycie klawisza "6" przy włączaniu sprawdziłem chyba na wszystkie sposoby i dalej tylko LOCKED. Widocznie wykorzystane zostały wszystkie próby i jest to coś w stylu LOCKED 13 w starszym modelu radia 6000.
Dzięki za chęć pomocy.
Dzięki za chęć pomocy.
- DEKSTER
- Administrator
- Kontakt:
Witammaxyl pisze:No niestety, użycie klawisza "6" przy włączaniu sprawdziłem chyba na wszystkie sposoby i dalej tylko LOCKED. Widocznie wykorzystane zostały wszystkie próby i jest to coś w stylu LOCKED 13 w starszym modelu radia 6000.
Dzięki za chęć pomocy.

LOCKED13 to masz zablokowane radio całkowicie, elektronik i wyzerowanie licznika błędów.
Ok.
W tym radiu były już wcześniej lekkie problemy z odczytem płyt i nie pomogło czyszczenie lasera płytą czyszczącą, więc sobie na razie darowałem.
Mam już drugie, ale tu potrzebuję pomocy z kodem:
6000CD, FDB200, numer V135796.
W tym radiu były już wcześniej lekkie problemy z odczytem płyt i nie pomogło czyszczenie lasera płytą czyszczącą, więc sobie na razie darowałem.
- DEKSTER
- Administrator
- Kontakt:
Witammaxyl pisze:Ok.

Szczegóły w sprawie kodu na PW.
- DEKSTER
- Administrator
- Kontakt:
Kodmaxyl pisze:Ok.

Reszta na PW.