Kod do Ford Mondeo MK4

FIAT, FORD, RENAULT, MERCEDES, OPEL

Moderator: Administrator

ODPOWIEDZ
szataniasty
Użytkownik

Witam,

Założyłem oddzielny temat bo:
1) Wczoraj nagrzebałem i zakodowało mi się radio
2) Szukam pomocy
3) Napisałem Do Forda
"Jeśli Pański pojazd jest wyposażony w radio CD (bez nawigacji) to demontaż
radia nie jest konieczny. Usługa uzyskania kody radia jest odpłatna i
kosztuje 123,- brutto"

Chcą za dużo, a w moim przypadku mam radio bez nawigacji więc nie muszę nic rozkręcać tylko na podstawie czego możecie mi pomóc? Podać nr Vin pojazdu? Czy koniecznie będę musiał rozkręcić radyjko??? by podać jego nr?

Nie mam książeczki od radia z numerem gdyby coś.

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź admina bo widzę że chłop ma pojęcie! <brawo>
Awatar użytkownika
DEKSTER
Administrator
Kontakt:

szataniasty pisze:Witam,

Założyłem oddzielny temat bo:
1) Wczoraj nagrzebałem i zakodowało mi się radio
2) Szukam pomocy
3) Napisałem Do Forda
"Jeśli Pański pojazd jest wyposażony w radio CD (bez nawigacji) to demontaż
radia nie jest konieczny. Usługa uzyskania kody radia jest odpłatna i
kosztuje 123,- brutto"

Chcą za dużo, a w moim przypadku mam radio bez nawigacji więc nie muszę nic rozkręcać tylko na podstawie czego możecie mi pomóc? Podać nr Vin pojazdu? Czy koniecznie będę musiał rozkręcić radyjko??? by podać jego nr?

Nie mam książeczki od radia z numerem gdyby coś.

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź admina bo widzę że chłop ma pojęcie! <brawo>
Witam!

To ja wezmę o wiele mniej :>

Numer seryjny zazwyczaj zaczyna się od M lub V, a następnie sześć cyfr ... np. M123456 lub V123456
Czasem naciskając przyciski 1 i 6 razem lub 2 i 6 wyświetli się numer seryjny radia.
W przeciwnym razie trzeba usunąć radio z deski rozdzielczej i podać numer.
radiokody@gmail.com
Tel.: 722 171 351
WhatsApp +48 722 171 351
14-300 Morąg
szataniasty
Użytkownik

no właśnie próbowałem już z 1i6/2i6 ale nic się nie pojawia... jest tylko "wprowadz pin" chyba że je wyłączę tzn z guzika off pojawi się data i może wtedy po wciśnięciu 1i6 pojawi się numer seryjny. hmm po prostu nie chcę otwierać auta więc co radzisz?
Awatar użytkownika
DEKSTER
Administrator
Kontakt:

szataniasty pisze:no właśnie próbowałem już z 1i6/2i6 ale nic się nie pojawia... jest tylko "wprowadz pin" chyba że je wyłączę tzn z guzika off pojawi się data i może wtedy po wciśnięciu 1i6 pojawi się numer seryjny. hmm po prostu nie chcę otwierać auta więc co radzisz?
Zapłon włączony i radia, jeśli to nie pomoże to wyjmij radio, nie ma innej możliwości, do dzieła.
radiokody@gmail.com
WhatsApp +48 722 171 351
14-300 Morąg
szataniasty
Użytkownik

byłem sprawdzić jeszcze raz i niestety opcja 1+6 nie działa.... chyba że coś robię źle ale nie wydaje mnie się. w Aso pewnie by doszli po numerze vin. Mi zostaje nic innego jak zdemontowanie radia. Orientujesz się może jak to tam odkręcić???
Awatar użytkownika
DEKSTER
Administrator
Kontakt:

szataniasty pisze:byłem sprawdzić jeszcze raz i niestety opcja 1+6 nie działa.... chyba że coś robię źle ale nie wydaje mnie się. w Aso pewnie by doszli po numerze vin. Mi zostaje nic innego jak zdemontowanie radia. Orientujesz się może jak to tam odkręcić???
Kolego, nie spamuj, trochę samo zaparcia, wszytko jest na forum tylko trzeba poszukać, tu masz podpowiedź: http://www.fitaudio.com/index.php?CategoryID=13
lub jeśli chcesz płacić w serwisie to Twoja sprawa.

TEMAT ZAMKNIĘTY
radiokody@gmail.com
WhatsApp +48 722 171 351
14-300 Morąg
szataniasty
Użytkownik

Poradziłem sobie, kod był napisany na radyjku... Trochę zabawy ale się dało
ODPOWIEDZ