Radio Saab 95 clarion PU2147-c bez wyświetlacza
Moderator: Administrator
Witam serdecznie, mam takowe radyjko kupione oddzielnie do saaba 95 poniewaz przyjechał z zagranicy bez radia. Po podłączeniu oczywiście Radio Locked z tego co pamiętam radio jest dopasowane do immo samochodu a pamieć w nim 93C56 dlatego zwracam się z pytaniem czy modyfikując pamięć możemy jakoś uruchomić radio w innym aucie? Będe wdzięczny za każde pomysły a jeśli trzeba odczytam pamięć. Pozdrawiam.
- DEKSTER
- Administrator
- Kontakt:
Witamthoomass pisze:Witam serdecznie, mam takowe radyjko kupione oddzielnie do saaba 95 poniewaz przyjechał z zagranicy bez radia. Po podłączeniu oczywiście Radio Locked z tego co pamiętam radio jest dopasowane do immo samochodu a pamieć w nim 93C56 dlatego zwracam się z pytaniem czy modyfikując pamięć możemy jakoś uruchomić radio w innym aucie? Będe wdzięczny za każde pomysły a jeśli trzeba odczytam pamięć. Pozdrawiam.

Radio jest nie kodowane, wymaga poprawnej identyfikacji nr VIN z (IMMO) Twojego samochodu, udaj się do elektronika który przypisze numer VIN Twojego samochodu, lub odczytaj pamięć i wrzuć na forum, zobaczymy czy się uda coś zrobić.
Odczytałem Pamięć 93c56 jes za panelem przednim na płycie głównej. We wsadzie nie widzę Vinu chyba ze jest szyfrowany. Poza tym Pamięć była już lutowana także byc może ktoś uszkodził wsad. Proszę o opinie specjalisty
Pamięć czytana jako 93c56 16 bit.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.