SEAT - Concert2+

KODY DO RADIA Z PAMIĘCI EEPROM / MCU (dump), (bin)

Moderator: Administrator

ODPOWIEDZ
rafpe
Użytkownik

Witam wszystkich!

Do tej pory jezdzilem swoim uzywanem Seatem Leonem cieszac sie muzyka - niestety po wymianie akumulatora radio wymaga podania odemnie kodu ktorego poprzedni wlasciciel chyba zaponial zapisac na obudowie radia :( A uwierzcie mi ze ja zastepujacy radio to najgorsza z opcji audio dla wszystkich w okolo :)

Dlatego chcialem prosic Was o pomoc w wyluskaniu kodu. Dzieki pomocy przyjaciela udalo nam sie zgrac EEPROM.

Numer Seryjny radia : BVX-00300H010001234SEZ1Z3L3708950 (?! Chyba - jak potrzeba zdjecia tez moge zalaczyc )

Z gory dzieki za wszelka pomoc!

Raf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
DEKSTER
Administrator
Kontakt:

rafpe pisze:Witam wszystkich!

Do tej pory jezdzilem swoim uzywanem Seatem Leonem cieszac sie muzyka - niestety po wymianie akumulatora radio wymaga podania odemnie kodu ktorego poprzedni wlasciciel chyba zaponial zapisac na obudowie radia :( A uwierzcie mi ze ja zastepujacy radio to najgorsza z opcji audio dla wszystkich w okolo :)

Dlatego chcialem prosic Was o pomoc w wyluskaniu kodu. Dzieki pomocy przyjaciela udalo nam sie zgrac EEPROM.

Numer Seryjny radia : BVX-00300H010001234SEZ1Z3L3708950 (?! Chyba - jak potrzeba zdjecia tez moge zalaczyc )

Raf
Witam <uoee>

Kto zapisuje plik jako text <znak zapytania> odczytaj normalnie zawartość pamięci i zapisz jako bin, i udaj się z tym do elektronika bo możesz więcej szkody sobie narobić.
radiokody@gmail.com
Tel.: 722 171 351
WhatsApp +48 722 171 351
14-300 Morąg
rafpe
Użytkownik

DEKSTER pisze:
rafpe pisze:Witam wszystkich!

Raf
Witam <uoee>

Kto zapisuje plik jako text <znak zapytania> odczytaj normalnie zawartość pamięci i zapisz jako bin, i udaj się z tym do elektronika bo możesz więcej szkody sobie narobić.
Witaj ,

Dzieki za szybka reakcje. Wydaje mi sie ze szkody nie zrobie - mam odpowiednio polaczone radio co umozlwia mi zczytanie eepromu ( sama operacja odczytu bez zapisu ) tylko pozniej jako , ze sam napisalem program do zapisania danych wyslalem wszystko do pliku txt. Ale dzieki za wskazowke - wlasnie znalazlem porcje kodu ktora umozliwia zapis binarny wiec sprobuje jeszcze raz i mam nadzieje , ze to da dobry rezultat. No a jesli nie to tak jak napisales skieruje sie o dalsza pomoc :)

Dam znac

Pozdrawiam
Raf
rafpe
Użytkownik

Witam ponownie ,

Wiec tym razem udalo mi sie poprawnie zapisac plik binarny ktory zalaczam. Prosze o informacje czy jest szansa na wykorzystanie go w ceu odzyskania kodu!

Z gory dzieki
Raf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
masterskay62
Moderator

rafpe pisze:Witam ponownie ,

Wiec tym razem udalo mi sie poprawnie zapisac plik binarny ktory zalaczam. Prosze o informacje czy jest szansa na wykorzystanie go w ceu odzyskania kodu!

Z gory dzieki
Raf
Witam. Kod 0xx7 Reszta P.W.
rafpe
Użytkownik

masterskay62 pisze:
rafpe pisze:Witam ponownie ,

Z gory dzieki
Raf
Witam. Kod 0xx7 Reszta P.W.
Super! Zadzialalo od reki! Dzieki bardzo!
ODPOWIEDZ